середу, 20 травня 2009 р.

Московське православіє

Сьогодні натрапив у тирнетах на православний торент-тракер. Дуже багато цікавого і пізнавального. Вивільню трохи місця і покачаю-пороздаю.

Проте, як і слід було очікувати, крім дзвонів і лекцій велика кількість патріотичних фільмів москальського покрою. А патріотичних фільмів інших народів і держав, навіть православних, нема… І розмови ведуться про те, що, мовляв, «знати історію» треба, і що «любофь к Крємлю і спєцслужбам Атєчіству» — це одна з головних рис профєсіонально істінно православного чєловєка.

вівторок, 19 травня 2009 р.

Пригоди з MP4-плеєром

По гарантії замінили жінчин китайський нонейм плеєр на китайський Assistant. Поки їй записував туди музику, щось на ньому потер, і при завантаженні він щось писав на екрані і одразу виключався. Повідомлення про помилку прочитати не вдавалось через те, що воно швидко пробігало. Записав на відео процес завантаження, переглянув покадрово. Писалось про те, що недостатьо місця для створення музичної бібліотеки. Брехня! Місця більше, ніж треба. Проте сам файл бібліотеки затерся, і чомусь він не хотів створюватись заново.
Під час дослідження виявилось, що прошивки на цю модель (AM-184) на сайті виробника немає. Прошивка схована, вона не на окремому диску, як на деяких плеєрах, а у захищеному місці, і доступ до неї можливий з використанням спеціальних утиліт.
Це привело до думки, що раз з прошивкою я нічого не зробив, то можна спробувати відформатувати видимий диск. І вуаля! Після форматування усе було в нормі.
Проте вся пригода навела на думку, що було б непогано збекапить прошивку. Для цього, щоправда, треба Windows. Про результати згодом.

четвер, 14 травня 2009 р.

по троху про все…

Йшов додому і слухав декілька нещодавно скачаних треків басиста Mick Karn. Давно колись була касета з альбомом, не пам’ятаю, як у мене опинилась. Але касету не знайшов, якимось дивом згадав ім’я і скачав декілька треків, що на сайті виконавця викладено для вільного прослуховування. Чудова музика, гнітить надзвичайно сильно, викликає солодку апатію. На фоні суцільної емоційної втоми якраз воно.

Англійські мої студенти роблять значні прогреси. Щоправда, чомусь швидко усе в них вивітрюється, і потрібно їх на початку уроку добряче розворушити.

Вкотре переконався у перевагах формату OpenDocument. Сьогодні перекладав одну презентацію, що була зроблена у PowerPoint. Коли вона була переведена у odp (opendocument presentation), то документ було імпортовано у програму роботи з пам’яттю перекладів, сигменти перекладено, і через пару годин роботи на виході отримано було гарненький готовий документ. Оформленй точнісінько так само, як оригінал. А купа одношарових картинок в презентації, на яких було зображено текст, дістав зсередини як із zip-архіву, опрацював у Gimp, і закинув в документ назад. Чудеса техніки.

День Перемоги вже тиждень, як минув. А на деяких машинах ще й досі до антени прив’язано Георгієвську стрічку. Викликає відразу. На вихідних на свято стрілявся у мережі. Є класна цяцька, Enemy Territory:Wolfenstein, де геймплей зроблено у дусі Другої світової війни. Грався, звісно, на боці фашистів. І хоч воюють там війска союзників (під прапором США), а не совєти, з німецькими солдатами, все одно приємно було встати на біг ворогів Радянського Союзу, хай навіть віртуально.

День матері, що йшов одразу за Днем Перемоги, «провтикав», як остання паскуда. І відбувається це не вперше. І хоч з самого ранку мене забрали у справах — перекладати «сєктанського» проповідника десь у сільських церквах, і часу на те, щоб подзвонити, не дуже було, все одно не годиться забувати привітати матір і тещу.

Отака жисть.

Перекорьожити на нужний єзиг