вівторок, 19 травня 2009 р.

Пригоди з MP4-плеєром

По гарантії замінили жінчин китайський нонейм плеєр на китайський Assistant. Поки їй записував туди музику, щось на ньому потер, і при завантаженні він щось писав на екрані і одразу виключався. Повідомлення про помилку прочитати не вдавалось через те, що воно швидко пробігало. Записав на відео процес завантаження, переглянув покадрово. Писалось про те, що недостатьо місця для створення музичної бібліотеки. Брехня! Місця більше, ніж треба. Проте сам файл бібліотеки затерся, і чомусь він не хотів створюватись заново.
Під час дослідження виявилось, що прошивки на цю модель (AM-184) на сайті виробника немає. Прошивка схована, вона не на окремому диску, як на деяких плеєрах, а у захищеному місці, і доступ до неї можливий з використанням спеціальних утиліт.
Це привело до думки, що раз з прошивкою я нічого не зробив, то можна спробувати відформатувати видимий диск. І вуаля! Після форматування усе було в нормі.
Проте вся пригода навела на думку, що було б непогано збекапить прошивку. Для цього, щоправда, треба Windows. Про результати згодом.

1 коментар:

Ivan сказав...

Якщо я правильно пам*ятаю, то та сама історія була і з першив плеєром відразу після покупки. Як кажуть грюкнувся 2 рази тим самим лобом...

Перекорьожити на нужний єзиг