пʼятниця, 21 березня 2008 р.

Старі записи

Після розмови з новим знайомим, з яким так нежданно й негадано, проте навпрочуд приємно перетнулись наші шляхи в Мережі, прийшов додому і поліз на шафу. Одразу згадався мультик, як "однажды жирафа упала со шкафа", і позаяк тема падінь і всілякого іншого травматизму мені дуже близька і болюча (виключно в буквальному розумінні), на шафу я лазив дуже обережно, заручившись моральною підтримкою всієї родини. Ні, вилазити туди мені потрібно було не для того, щоб побути на самоті і тихо радіти новій віртуальній зустрічі. На шафі стоїть декілька коробок від офсетного паперу, в яких досі зберігаються старі й не дуже аудіо-касети. Так от, розмова наша з новим моїм знайомим привела нас до місця, де в минулом шляхи наші перетинались цілком фізично -- до читального залу бібліотеки №13 м. Вінниці.

Років з десять тому була у Вінниці невеличка формація -- фольк-клуб. Нічого формального чи офіційного. І час од часу фольк-клубом проводились концерти за участю різних гуртів. Десь у фольк-клубівській тусовці був один хлопчина з Хмельницького, зі знайомствами у музичній тусовці свого міста. Він і запросив хлопців, через яких я зараз мусив лізти на шафу.
Запрошено було гурт "Вакцина". Чи є вони досі, не знаю. Про них знаю лиш те, що якимось чином вони пересікались з нині популярною "Моторролою". З концерту лишилась касета, записана на старенькому "Маяку", касета багато разів переслухана і пару років тому засунута у коробку до кращих часів. Часи настали, касету було зідрано у wav, його - трішки підчищено і порізано на куски, а куски -- перекодвано у ogg. Тепер маємо десять пісень з концертного виступу "Вакцини" десятилітньої давнини. Скачати альбом можна тут: виступ гурту "Вакцина" у Вінницькому фольк-клубі.

Більшість пісень написані на вірші Богдана Скаврона. Потужна і гарна поезія, доволі депресивна і важка. Але справжня...
Скаврона у неті знайшов тільки це:
Філкам, Баски, і декілька речей у Librariy.
Ще можна знайти його публікації у "Галицькому кореспонденті", теж цікаво, але це вже інше.

І ще, для розпакування архіву з записами може знадобитись архіватор 7-zip. Усім раджу. Файли закодовані у формат ogg, i якщо ви "щасливий" користувач Windows Media Player, вам знадобляться кодеки для програвання файлів ogg.

Успішного прослуховування!

P.S. Записи знаходились на магнітній плівці десять років, оригінали були зроблені на старій побутовій техніці, списані і зацифровані в домашніх умовах за активного намагання нащадків "аудіо-інженера" відволікти його від роботи, тому розповсюджуються як є.

2 коментарі:

oldman сказав...

років 12 тому до мене приїздив чувак з хмельницької вакцини, було багато розмов, взаємних пісень і ранковий розведений спирт в якійсь львівській общазі. я дав йому тоді свої тести і 12 років не чув, як чувак з хмельницького ці тексти співає.минулої пятниці мав день народження, а в понеділок заліз до нету у натрапив на записи. пасіба за падарак, Чоловік-Зелений-Чай. скаврон

зеленКава сказав...

я був від коментаря у захваті. виставлений матеріал не лише новому знайомому з тирнету прийшовся до вподоби, а й самому "аффтару". дякую, що зайшли. сподіваюсь, пісні вас не розчарували.

Перекорьожити на нужний єзиг